A konzultáció menete

A konzultációk, a hagyományos 50-60 perces ülésektől eltérően, hosszabbak, hogy legyen időnk megfelelően átbeszélni a problémát és a következő lépéseket.

Az első alkalom minimum 90 perc, de gyakran eléri a 2 órás időtartamot. Ilyenkor részletesen átbeszéljük a problémát, majd közösen megegyezünk abban, hogy körülbelül hány további találkozóra lesz szükség, illetve milyen formában. A további konzultációk jellemzően 60-90 perc hosszúak.
Rendszerint 3 - 4 hetente találkozunk és a találkozók között a probléma megoldását elősegítő házi feladatot kapnak a kliensek.

Egyéni tanácsadás

A szükséges konzultációk számát a probléma jellege határozza meg, jellemzően 1 - 5 találkozóra van szükség. Vannak olyan problémák, amelyeket nem lehet csak a pár egyik felével megoldani. Amennyiben ez derülne ki a konzultáció során, akkor szükség lehet egy olyan alkalomra, ahol a párunk is jelen van, vagy esetleg egy egyéni tanácsadásra párunk részére.

Párterápia

A párterápia konzultációi jellemzően egy fél órával hosszabbak az egyéni tanácsadásnál, mivel itt a pár mindkét tagjának el kell mesélni a problémát a saját szemszögéből, illetve átbeszéljük, hogy bizonyos helyzeteket ki hogyan lát, ki hogyan élt meg. A problémák jellegéből adódóan gyakran van szükség arra, hogy egy közös konzultáció után a felek egyéni konzultáción vegyenek részt, ahol van lehetőségük jobban megnyílni és a figyelem csak rájuk irányul.